Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Igenkänd


Blev igenkänd uppå stan
blossade i kinden
kändes konstigt hela dan
trodde att hon flytt för vinden

Till en plats där ingen såg
vem hon var, den lilla poetissan.
när hon glad i håg
gjorde ett besök hos frissan

Ny peruk med färg som skrällde
"äro detta JAG"
var frågan som hon ställde.
"dröj ett tag"
blev svaret någon fällde.

Så blev näsa klädd i brillor
röda, stora som hos stjärnor utav mått
tänk att hon fått såna griller
hon som allt det glittriga försmått.

När hon återvände ut på stan
ingen hälsa´ingen log
lite sorry blev hon allt
bättre med sitt gamla jag.

Nu hon läses och betittas
trots sitt silver och sin min
stannar till och tackar vackert
när nån säger "dikten din var riktigt fin"











Bunden vers av Alva Johnsson VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-01-04 17:53



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint och tänkvärt skaldat, många kloka ord!
2015-01-23

  aol
Gillas så fint och igenkännande skaldat vänneb
2015-01-12

  Ingrid Trolle
Go for it, Alva.
Härlig dikt!
2015-01-05

  ResenärGenomLivet VIP
Det är nog på gott och ont att vara känd...bra skrivet...
2015-01-05

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Gulliga du!
2015-01-04

  Maj-Lis VIP
Det gamla jaget var tydligen bättre
2015-01-04

    ej medlem längre
Ja det var fint diktat om förändringen som inte blev uppskattad.
2015-01-04

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om budskapet att vara som man är!
2015-01-04

  KYREUS of Sweden
"Sånt är livet",
sjöng Anita Lindblom
2015-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Alva Johnsson
Alva Johnsson VIP