Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen snö mot staketet, ord nr 26


Urval

Urval handlar om att välja ut något eller några ur en större mängd. Inkludera och exkludera. Några blir kvar, andra går bort. Att välja vad man vill berätta. Inte säga allt, men säga något. Det viktigaste? Hur vet man vilket som är viktigast? Det kanske är något helt annat. Att välja vilka delar av sig själv som man vill visa världen. Att välja vad man vill behålla inom sig, för sig själv. Omgivningen inbillar sig att de känner en. Men allt de ser är ett urval. Medvetet? Ibland, ibland inte. Mitt urval och deras urval är inte detsamma.

Ingen människa kan någonsin känna till hela sanningen om någonting. Ingen människa kan någonsin känna hela sanningen om en annan människa. Ingen människa kan någonsin känna hela sanningen om sig själv. Jag kan inte veta allt. Jag kan inte göra allt. Jag väljer vad jag vill göra. Jag väljer vad jag inte vill göra. Allt kan inte finnas med i ett urval. Urval; det är det som blir kvar efter valet, efter handlingen att välja. Inte aktiviteten utan resultatet. Motsatsen till allt. Inte en lögn, inte hela sanningen. Ett urval. Allt som syns ovanför ytan är ett urval av det oändliga kaos som ligger under ytan.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-01-04 19:05



Bookmark and Share


  Ronny Berk
över eller under ytan ? sanningen eller lögnen som ... ja - så kan det vara!
2015-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP