Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blind tro

I den djupaste natten
var jag den enda som visste

att de tre ohyfsade ynglingarna
Mohammed, Mohammed och Mohammed
från den nordöstra förorten

var ättlingar till Profeten
i rakt nedstigande led

en farlig hemlighet, tung att bära

ty om jag avslöjade den
skulle min tid vara till ände

världskriget vore oundvikligt

om jag dolde min kunskap
skulle de stora frågorna
för evigt förbli obesvarade

så för Profetens anhängare
och andra förbleve tomögda

ändå var detta inget annat
än en enkel sanning

om fred och rättvisa




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 316 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-01-06 20:34



Bookmark and Share


  Börje Larsson
Bra, mycket bra....
2015-01-08

  Anya VIP
Vet inte om det hemska hänt när du skrev denna text??? för du skrev ju den här texten den 6 januari och den hemska skottlossningen var väl den 7 januari. Eller minns jag fel? Starkt och bra text med aktuellt budskap i vilket fall som helst.
2015-01-08

  RitaBrunner
Skickligt komponerat om det hemska som hänt!
2015-01-08

  Nanna X
aha! smart drag att avslöja sanningen indirekt, i en dikt på detta vis...men nu sa jag kanske för mycket...
2015-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP