Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En himla många fler


aforismer7jan15:2

Framtiden väntar inte; redan i morgon kan det vara för sent.

Saken är inte biff förrän det kokta fläsket är stekt.

Hemmet är inte ljuvare än man gör det.

Bollen är rund och för balansens skull är målet fyrkantigt.

När man vet både ut och in går man sällan vilse.

Tingens ordning motsvaras inte alltid av tankens.

Tanken kan röra sig med överljusfart men sitter för det mesta rotad i hjärnans vakuum.

Fjärrkontrollen gör tevereklamen impotent: just som den skall komma till skott zappar vi av den.

Minnen kostar glömska.

Sann lycka är alltid betald i förskott.

Samhällssistuationen är numera så överdriven att snart skönmålningar ter sig satiriska.

Rundgång och tomgång - två centrala gångarter i modern svensk teveunderhållning.

Man är inte galen blott för det man är knäpp.

Som stork kräver man i regel för mycket av livets groda.

Eventuell framtida korrigering av vår nationalsång: "...då ärrat ditt namn flög över jorden..."

Biodynamiskt odlade grönsaker, sprängd anka och glassbomb borde vara självklara inslag på nobelmiddagsmenyn.




Övriga genrer (Aforism) av Algotezza VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-07 17:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP