Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrevs våren 2001


fyren

Omgiven av två världar himmel och hav
Står där och låter sig bli ett med de båda
Som ljuset som brinner på evighetens grav
Här får universums alla krafter en chans att råda

Står där då stormar yr
Låter sig kyssas av stjärnor
Ditt ljus följer styrman då han styr
Men inte bländas du av lanternor

Vågor kastas mot din fot
Himlen faller över din hatt
Nån stans mitt ute på ett blått klot
Storm, stiltje, dag som natt

Djupets värld kastas upp
Mot en värld som faller ner
Vinden och djupet förenas i en suck
I fyrljuset kan man ana så mycket mer

Tindrande tak och ett golv blankt likt en spegel
Ibland så mörkt och undre krafter i uppror
Fyren finns där för att hjälpa kämpande segel
Och lysa som ett hopp till de som fortfarande ror




Fri vers av PPQ
Läst 364 gånger
Publicerad 2006-04-09 10:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ