Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"When I Die I Will Go To Heaven - Cause I Have Spent My Time In Hell" Keith Richards.


Så varmt var aldrig mörkret.

Jag fryser. Du oxå. Vi är på väg. Ingen förstår oss. Det är inte heller något man kan begära. De har inte gått i våra skor. De skulle inte klara en vecka. Tyst - tyst nu. Vi skall snart lämna mörkret. Mot varmare trakter och ljus. Ingen konstigt med det. Det är bara det att det är så tabubelagt. Och ändå står det med för de flesta en osynlig text ovanför varje akutmottagning: "Aktiv dödshjälp bedrivs här." Så gråt inte. Det är väl inte någon mening med att upprätthålla  ett mycket svårt långvarigt lidande ??? Varför får inte vi avstå ifrån privilegiet - att bli prominenta gäster på en fantastiskt läcker palliativ avdelning ?

Så gläds istället.




Prosa av Hans Christian
Läst 525 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2015-01-12 05:14



Bookmark and Share


  RitaBrunner
En del dödas och dör mot sin vilja. en del vill dö frivilligt. Jag är inte säker på var jag står i detta så kontroversiella "ämne" men de som verkligen vill dö kommer på ett eller annat sätt att göra det men de som vill leva har inte samma möjlighet.
Texten i sig däremot är väldigt väl skriven!
2015-01-15

  Connie
Du berör mig verkligen stark och på djupet av mitt hjärta!

Det finns redan en laglig lag, men en omstridd sådan. Svårt sjuka patienter vars smärta inte går att lindra på vanlig väg kan få hjälp!

Inget politiskt parti vågar ta upp frågan så man exporterar människor till dödskliniker i Belgien och i Schweiz i stället.
2015-01-13

  Chawa VIP
Känner stark längtan efter befrielse. Berörs på djupet...
2015-01-12

  Nanna X
oj. det låter både väldigt allvarligt och vackert.
2015-01-12

  Anya VIP
Intressant med den aktiva dödshjälpen. Läser en bok just nu där psykiatrikern menar att psykiatrin bedriver palliativ vård med vissa patienter. Intressant! Vet gemene man det?
2015-01-12

  Minkki VIP
läst, förstått. välskrivet. Du har flyt i texten, når djupt med Din tankeställare.
2015-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Hans Christian
Hans Christian