Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Marianne som går i pension


Pensions-sonett

Förlöst i tid och rum hon vandrar ut
ur detta hus som jungfrun ur sitt torn
så glad att nu har jobbet tagit slut
likt bov blir fri ifrån polisstation

går hem till hönsen och sin stackars man
och katterna, som får ett glädjespel
de väntat länge på sin Marianne
nu väntan tagit slut för deras del

men kanske sen, hon saknar oss på jobbet
i lappsjuka hon allvarligt försmäkta
i enslig stuga mitt på bonnalandet

vi medger att det liknar det som räven
han sa när efter rönnbären han fäkta
vi önskar våra bojor sprängdes även!





Bunden vers av Ingela Svenson VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-01-15 13:44



Bookmark and Share


  Nanna X
fin sonett!
2015-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP