Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en sommar 1999


allt som glimmar är inte guld


Allt som glimmar är inte guld
Är du beredd att offra din oskuld
Allt du vill ha kommer i sinom tid
Och du kommer nog att finna frid
Om du bara är rädd om din oskuld
Och inser att allt som glimmar inte är guld

En orolig vän som bryr sig ser hur du flackar
Du går framåt för fort, vore bättre om du backar
Du har en förmåga att ställa till det för dig själv
Du forsar och du brusar värre än min barndoms älv

Du har fångats av din egen fantasi, något du vill uppfylla
Och egentligen har du ingen annan än dig själv att skylla
Men jag borde nog säga något, då har jag åtminstone inte tigit
Jag tycker bara att slutet på sådana där filmer är ofta vidrigt

Du har inte tagit steget fullt ut, gör det inte heller
Jag hoppas att du säger nej då det verkligen gäller
Du har inte ens kommit halvvägs till botten men redan gått för långt
Och jag vet inte vad du hört, men jag tror att helvetet är jävligt trångt

Det finns alltid något nytt som man inte prövat
Och du vill flyga utan att ens ha övat
Har du ställt dig frågan, måste man prova allt
Eller varför inte låta andra begå misstagen medan du tar det kallt

En ensam mor gråter sig till sömns
All den oro som i hennes hårda ord göms
Hon tycks inte nå fram till sitt barn
Han säger att hon bara mal, är hon en kvarn ?

Jag såg något glimma
Och det försvann i en dimma
Jag följde efter, var borta någon timma
Jag vet inte vad som hände måste ha svimmat

Jag såg en gyllene biljett
Jag frågade aldrig om det var rätt
Jag skulle använda den, på ett eller annat sätt
Jag slog loss mitt hjärta med spett
Och bad om att få mer än vad jag någonsin bett
Inte en tanke på att det kunde bli så snett

Vad har vi lärt oss av varandra
Inte mycket, är vi som alla andra ?
Vem är det som är vem
Och varför får vi båda krypa hem

Vad bryr du dig om våra böner
Och allt vi säger är ju skröner
Och om rädslan är så överdriven
Varför skulle då din mamma vara så uppriven

Så du säger att det är ditt liv
Elda på för fan som ett lokomotiv
Men du fick det, och där med ett ansvar
Så vad ska du göra med det som du har kvar
Kanske är det för mycket begärt att få ett svar


Jag tror du rusar för fort
Och då du börjar tänka är det redan gjort
Och då måste du göra om det
Fast den här gången rätt

Jag ser dig göra samma skit som jag
Och kanske lär vi oss något av varandra i dag
Och på så sätt förenas vi och blir ett lag
Men då får vi nog båda ta ett ordentligt tag




Fri vers av PPQ
Läst 403 gånger
Publicerad 2006-04-10 10:10



Bookmark and Share


  Johnny Chow
den var bra:D ska man eller ska man inte:P det är frågan som man brukar ställa till sig själv:P ööö... mer har jag inget att säga:D den var väldigt bra:D
2006-04-10
  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ