Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vad är en poet

Hon åkte iväg. Det var nödvändigt att knulla demoner, skrev hon. Jag oroade mig för henne. Diktsamlingen blev hyllad och tv ville veta allt om det där. Med röda läppar svarade hon att jaget var en konstruktion och världen en illusion. Att tillvaron sög klarhet i dimridåens tecken. Sen log hon.




Fri vers (Fri form) av Jane S VIP
Läst 397 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2015-01-29 13:07



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Haha - härligt skrivet!

/Tung författare


(väger tresiffrigt)
2015-09-02

    ej medlem längre
Gillar att texten snurrar av liv - att ifrågasätta och tolka! :)
2015-02-12

  KattenKin VIP
Tycker denna borde få mer uppmärksamhet så jag klistrar in mitt svar här istället!

Skriva poesi är att resa inom och fejsa dessa demoner, många gånger skratta dem rakt i ansiktet för att de trodde att du skulle knäckas när du i själva verket frodas, för en konstruktion av jaget är ihopsatt som en kedja av händelser som även kan demoleras och sättas ihop på nytt sätt. På ditt eget sätt. Välja att vara fri från påverkan. Vägra vara ett offer. Vägra vara nåt man bara blev.
Att verkligheten sen är en illusion är mer självklart, behöver inte förklaras här.
Och hennes attityd är underbar för att hon är förankrad, och att hon sitter där i egenskap av poet gör det bara bättre. Excentriker, som bollar med frågor och svar. Lite skrämmande och svårtolkat för mer pragmatiska.

Så läser jag din dikt på ett ungefär...
2015-02-06

  KattenKin VIP
Så sanslöst bra, jag älskar det här!
2015-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Jane S VIP