Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett skyddande hölje






Hon kallades Pärlan
beundrades för sitt yttre


Ingen kände till hennes innersta




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 505 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2015-02-04 11:48



Bookmark and Share


  Alicia Stenfors
Det är så i livet. Bara det yttre gäller.
2015-02-09

  Connie
Ett litet sandkorn kan bli en vacker pärla!
2015-02-07

    ej medlem längre
Tänk om hon inom sig var väldigt ensammen, tragiskt.
2015-02-05

    ej medlem längre
Insiktsfull liknelse.
2015-02-05

  Ingrid Trolle
Mycket bra text
med beskrivning
av en människa
på tre rader
2015-02-04

    ej medlem längre
Jag minns en kvinna som kallades pärlan,hon var alkis och snusade,jag drar vissa paraleller.bra på tre rader.
2015-02-04

  Valter Örn VIP
Det är ofta svårt att veta vad som döljer sig bakom den vackra fasaden...
2015-02-04

    Birgersdotter VIP
Så kan det vara-fint förmedlat
2015-02-04

  Margareta Wersäll
Så väl jag känner igen det här, från olika situationer. Vilken bra dikt i få ord och en så bra titel! Bär vi inte alla omkring med det över oss!!
2015-02-04

    Dan Myrbeck
Tänkvärt!

Vi får hoppas
pärlemor finner
pärlefar.

2015-02-04

  Marianne Räf
Hennes hemlighet(er) bevarade inom.
Den som hade ett sådant yttre, ändå!
Fint förmedlat!
2015-02-04

    Elisabeth Nilsson VIP
Så kan det vara. Och det är bara för sorgligt.
2015-02-04

    ej medlem längre
Som en mussla....
2015-02-04

  KattenKin VIP
Fint, med undertoner.
2015-02-04

  bumerang
"Ingen", ett dystert ord i detta
Sammanhang.
Din dikt är viktig och
Tänkvärd
Och så lyckas du säga
Det med få ord.
2015-02-04

  Rise Little One
Det gäller även för en Han som jag känner till men jag kunde inte få ihop det till en fin text som din ;)
2015-02-04

  louisegirl
Nä så är det ofta, tyvärr..berörande
Bra förmedlat!
2015-02-04
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP