Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sådan är jag





Jag behöver


Medmänniskor
för att lyfta

Motmänniskor
för att inte flyga för högt




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2015-02-06 11:35



Bookmark and Share


    Jennie F
filosofiskt
2015-02-17

  Alicia Stenfors
Oj då – kan man flyga för högt?
2015-02-09

  Berth
Så är det nog ibland, det behöver balanseras men ibland är det skönt att flyga högt
2015-02-09

    ej medlem längre
Låter bra det, för att kunna lyfta lagomt, se det som behövs ses.
2015-02-09

  Maria T
Så bra tänkt
2015-02-08

  Marianne Räf
Bra tänkt! Men, är det kanske inte så att
vi alla har både lite av en med-och-mot-
människa i oss? För balansens skull...--
2015-02-07

  Lars Hedlin
Så insiktsfullt!
2015-02-07

  Marja-Liisa Koski VIP
Livsvisdom! Som en aforism. Kloka ord.
Tack!
ML

2015-02-06

  bumerang
"flyga för högt"
- när jag läser poeter, så blir min
föreställning att den risken inte är särskild trolig.

Men jag förstår ändå din andemening.
Vi behöver motsatserna, fast
inom rimliga gränser.
Och dom gränserna sätter vi själva.
2015-02-06

    ej medlem längre
Det behöver man säkert fast man inte tänkt i de banorna.
Bra sätt att uttrycka det på!
2015-02-06

  Anya VIP
Samma för mig. Men de där motmänniskorna har jag stött på så mycket så jag kan gärna avstå dem. :o)
2015-02-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Lagom delar av allt, är som du skriver, det bästa.
2015-02-06

    Dan Myrbeck
Toppen!

Ja föreslår att du public som Aforism efter en liten justering till "Vi".
2015-02-06

  Respons VIP
Oj då - motmänniskans viktiga funktion!
2015-02-06

  louisegirl
Ja så sant är det..
Bra förmedlat!
2015-02-06

  Valter Örn VIP
Bra skaldat men sista versen får det att snurra runt i min hjärna och ger upphov till andra tankar. Man får inte låta vissa motmänniskor släcka andra människors livschanser.
2015-02-06

  Gunnel Eriksson VIP
Bra beskrivning av någon själv.
2015-02-06

    ej medlem längre
Ingen kan som du ruska om tillvarons gråa tråkiga färger.
2015-02-06

  KattenKin VIP
Dina klokskaper får vingar, mycket bra!
2015-02-06

    ej medlem längre
Motmänniskor? - Inte bara ett helt nytt ord, vilket är imponerande i sig, men även med intressant och positiv aspekt! Snyggt och klokt!
2015-02-06

  Teresia Ridell
Ja, bra, fast en del motmänniskor fäller en om man låter dem. Men har man styrkan kan man finna bra balans.

Tänkvärda ord, med bra uttryck!
2015-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP