Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mot Norrland (och Sundsvall)

Isen täcker knappt halva viken
Kung Bore är djupt besviken
Kylan räcker inte till
hur gärna han än vill

Så längre norrut får jag gå
sa Kung Bore och gick på tå
vill inte få tassarna tinade
och av den här värmen pinade

Passerade Gävle på nordlig rutt
(fast före Skutskär en riktig prutt)
Stampade vackra spår där kylan låg
äntligen massor av is han såg

Strax söder om Sundsvall han betraktade
den vackra vyn så han saktade
in sina långa kliv till rast
här tror jag nog jag blir fast

Det är alltid vinter såhär jämt
Längre söderut bara ett skämt
så jag stannar här till vintern rasat
ut och något jag faktiskt fasat

för sen jag var liten och bodde
vid Mälaren då jag trodde
att vintern alltid fanns där jag var
men lärdomen jag lärt mig har

vill jag må bra och slippa leta
så är Sundsvall och Norrland "heta"
åtminstone ur mitt perspektiv
nästan en saga ur ett vinterliv

Så Sundsvall och Norrland får det bli!




Bunden vers (Rim) av Mr Mutter
Läst 165 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-08 14:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr Mutter
Mr Mutter