Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En slags fortsättning till: Citrusprästen och pyttelite bandage


I väntan på utsikt


Det är varmt och jag ligger på durken och räknar himlakropppar. Lyssnar till havsfingrarna som löper längs med skrovet och till det ljuvliga ljudet av hav. Det som får en att bli sådär gungigt mjuk. Ibland tar jag en paus i mitt räknande och tänker, visst fan finns jag. 

Visst fan finns jag. 

I fören sitter herr Allt, dagen till ära iklädd en brandgul räddningsväst med änglavingar, Citrusprästen har gott fatt i årorna (och har dessutom slutat vissla ledmotivet i Hajen) och i aktern sitter getterna och spelar banjo.

Jag tror vi har rott rätt länge. 

Men varje gång jag tänker att jag skall sätta mig upp och tja, kika över relingen, hojtar getterna, nä du! Inget fusk.

Så ja, här ligger jag och räknar. Och överlever. Det gör jag nog. 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av AgnesP
Läst 222 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-02-08 18:49



Bookmark and Share


    fosterskog
Jag tror jag förstår & jag tycker om det här bildlandskapet du skapat & symbolerna i det. Det låter så himla pretentiöst nu när jag försöker skriva liksom allmängiltigt, för att jag inte vill vara korkad med min tolkning.
Försöker igen:
Jag tycker mycket om, och ifall det nu är så som jag tänker: att man kan känna sig liksom utkastad i livet, som pågår & pågår & är kanske farligt & man mår inte så värst bra, så är det enda man kan göra ibland bara att vänta & överleva, tills det känns som man är i land igen.
2015-02-18

  Undine
Blir sugen på att läsa mer om detta äventyr :)
2015-02-11

  Silverstripe
Och getterna, med sin banjo och kortleken i beredskap. Lite som Noaks ark där de också måste ha tänkt att de fortfarande fanns.
2015-02-08

  Nanna X
det är bara så underbart. räddningsvästen och de osvikliga getterna.

skönt att han slutade vissla. visst finns vi.
2015-02-08
  > Nästa text
< Föregående

AgnesP
AgnesP