Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skrevs till en väns föddelsedag...den här är lite annorlunda för att vara signerad PPQ


Satelit och parabol

Var är du, vem är du, vad är det för fruktan som du bär
Jag söker dig och du finns i skuggorna där du är skymd
Men jag sveper fram över ett mörkrets land, jag är här
Du vet att jag finns där uppe någonstans i en oändlig rymd

Jag är en satellit ute i en oändlig rymd, du är en parabol
Jag sänder mina signaler till dig, någonstans på din planet
Mina signaler söker dig mellan kometer och djupa svarta hål
Få vet om sateliten, mina frekvenser är det bara du som vet

Vad söker du? Jag söker dig, det påstås att alla söker något
Var gömmer du dig, och i vilka tankar och drömmar finns du
Jag vet att du fortfarande finns där, fastän en tid har gått
Var är du, i vilka känslor och tankar befinner du dig nu

Jag är en sändare, en satelit, du är mottagare, en parabol
Jag som försökte nå dig, nu söker du mig, rollerna är ombytta
Du riktar in din parabol mot mig, mina signaler är ditt mål
Jag finns där uppe för din skulle, min bana kommer ingen flytta

Både du och jag vet att det fyller ett högre syfte i sinom tid
Vi ska mötas en dag du från din jord och jag från min rymd
En dag så kommer allt att fullbordas och då tar annat vid
Men att inte medge att det finns en chans att det är så är synd

Min själ är en satelit, jag försöker nå dina sinnen, din parabol
Jag cirkulerar i en bana runt dig utan att veta din exakta position
Via dina sinnen försöker jag fånga din själ med kosmos trål
Men att sända ut mina signaler då din själ behöver dem är min mission

Vi har hela tiden rört oss runt varandra på avstånd
Du kan se mig i din stjärnkikare, ditt öka har mig i sikte
Grubblande kan leda till att man förlorar sitt förstånd
Men jag vet att stjärnorna kommer porträttera ditt ansikte

Jag är en ensam satelit, jag finns där för din parabol
Jag finns därute i rymdens hav vid närmaste stjärna
Om tanken slår dig kan du utbringa de ensammas skål
Där ute i min ensamhet dricker jag din skål, mer än gärna

Systematiskt söker jag mig fram, du kan se mig i mitt arbete
Jag söker pusselbitar, jag lägger ett pussel för att få en bild
Du leder mig och lockar med signaler, och jag sväljer ditt bete
Du styr över det med en hand som är varm och mild

Jag finns där ute, jag är en satelit som du når med din parabol
Använd din parabol, och jag finns till ditt förfogande när du vill
Man vet aldrig vad saker kan leda till, diamaner börjar som kol
Alla svaren på frågorna finns där ute och så finns det mer där till

Allting har sin tid, tid för att leva, och snart är tiden inne
Allt har sin tid, tid för att älska i ord kommer tid kommer råd
Du vet att jag vill smeka din själ med ord via ditt sinne
Du kan styra dina känslor, men drömmarna ger dig ingen nåd




Fri vers av PPQ
Läst 371 gånger
Publicerad 2004-09-05 21:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

PPQ
PPQ