Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hönsgården





Hon ansåg sig vara Högsta hönset
lade beslag på den översta sittpinnen

Var överdrivet noga med att putsa sina fjädrar
aggressiv fjäderplockare på de andra

Kaos utbröt

En dag brast sittpinnen och hon föll

Lugn och ro i hönsgården




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2015-02-11 10:07



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Snygg och rolig beskrivning...bra...
2015-02-14

  ULJO
Briljant detta
2015-02-13

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ibland går det
inte som en
dumbom vill
men då slår
lyckan för
andra till!
Suveränt fint
skildrat!
2015-02-13

  walborg
Skön berättelse!! Blev inspirerad till min text om Tuppen.
2015-02-12

  Ljusletaren
Rena rama sanningen om de som sitter på högsta pinn ;.)
/kram
2015-02-12

  Lars Hedlin
JA mycket bra!
2015-02-12

    ej medlem längre
Att vänta är en dygd! :)
2015-02-12

  Valter Örn VIP
Den hönan har jag en fjäder oplockad med. Hon var värre än den mest agggresive tupp.
2015-02-11

  Marianne Räf
Intressant allegori!
På mig låter det som
en politikers uppgång
å fall. De sitter egentligen
inte så säkert i sadeln!
2015-02-11

    Dan Myrbeck
Haha - bra!
Får mig att tänka på företaget som nyligen sverkade tuppen.
2015-02-11

    Birgersdotter VIP
Bra och passande -både i sin form och paralleller i samhället.Lysande text
2015-02-11

    ej medlem längre
Så kan det gå om man tror sig vara bäst!
2015-02-11

  Onomatoprofet VIP
vad skönt!
2015-02-11

    ej medlem längre
En fjäder i hatten för denna textpärla
2015-02-11

  Anya VIP
Jaa vissa av oss sätter på en stark mask och kanske överkompenserar sitt svaga jag genom att lägga beslag på översta sittpinnen. Så tänker jag när jag läser och diktarhon föll.
2015-02-11

  louisegirl
Ja, hut går hem..
Bra liknelse och förmedlat
2015-02-11

  stig wikman
BRA VÄRPT
MARITA.

LOVE.
2015-02-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken tur att lugnet återställdes. Men sorgligt att en människa kan påverka alla på ett så negativt sätt.
2015-02-11

    ej medlem längre
Hönsgården...en miniatyr av vårt samhälle!
2015-02-11

  KYREUS of Sweden
Jag trodde
en tupp
släpptes in?
2015-02-11

    ej medlem längre
Ja tänk vilken lättnad för de andra i omgivningen, vi får hoppas att hon föll in i förnuftet och ändrade sina vanor.
2015-02-11

  Teresia Ridell
Tänkvärda ord, som man kan tolka lite olika..eller bara läsa rakt av.. Bra vilket som !
2015-02-11

    ej medlem längre
Trevlig text!
2015-02-11

  Ingrid Trolle
Vilken superbra liknelse.
2015-02-11

    ADI Nehlin
underfundig med ett klokt budskap
2015-02-11

  bumerang
Så bra!
Fram för sittpinnar med utgångsdatum!;))
2015-02-11

  Rise Little One
Härlig läxa i många sammanhang!
2015-02-11

  KattenKin VIP
Haha ha! Så störtskön liten skröna! Och sann!
2015-02-11
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP