Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett minne

Bandet löper rakt över målningen
med färg av min barndom
korsar diket där jag en gång låg och grät
över en död ko som nyss hade kalvat
och mjölkerskan som var så vacker.
Kärlek var det och kramp
som fortsatte in i hjärtat.
När lämnade jag diket?
När virade jag bandet runt pannan
så att alla skulle se?
Nu löper det rakt över målningen
kopian med originalet på baksidan.
Där finns diket
där hjärtat som fortfarande pulserar
i svart och orange.
Där finns jag.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 219 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2015-02-17 10:06



Bookmark and Share


    David Wästerfors
Originellt och levande! Man ser det framför sig och samtidigt inte allt, för vissa saker hör man snarare.
2015-03-09

    dreamoflife
Den här texten har puls!
2015-02-19

  Marita Ohlquist VIP
Stimulerar tanke och känsla!
2015-02-17

    ej medlem längre
Poesi - som jag tycker om att läsa
2015-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist