Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tusenhuset.

Det finns ingen hiss här
säger introduktören.
Meningen är att ju högre man vill nå
desto mera får man anstränga sig.
Men vi har skor med fjädrande sulor att hyra.
Jag vill rekommendera de blå.
För dem får man också en måltid
i vår restaurang på 500-de våningen.
Många vill ju fira litet extra när de nått halvvägs.
Trappan är spiralformad med rör för upp- och nedgång och har
avsatser och fönster för var femte våning.
Där finns också toaletter och anteckningsblock.
Intill restaurangen finns vår tankescen
där man kan framträda med de funderingar man får under klättringen.
En redaktion hjälper så småningom till med utformningen av
det blivande tankehäftet som man kan lämna för tryckning när man når översta våningen.
Vi kallar det ”Nu är aldrig för sent”.
På fyrahundrade våningen finns ett bibliotek med läsesal
för dem som önskar variera innehållet i sina tankar.
Det finns också vilorum och sällskapsrum på vissa våningar
där man kan knyta kontakter för resten av klättringen.
Priset är två år av ditt liv
år som övertas av försäkringsbolaget som är ägare av huset.
De sista två åren är ju ändå oftast de jobbigaste
och inte så svåra att lämna ifrån sig.
Givetvis finns en lågvariant för den som inte orkar
ända upp
men varför inte göra tusenhuset till sitt projekt medan man ännu orkar och få nya kontakter, nya tankar och en vidunderlig utsikt över livet.




Fri vers (Fri form) av Göran Strömqvist
Läst 421 gånger och applåderad av 8 personer
Utvald text
Publicerad 2015-02-18 21:33



Bookmark and Share


  Anita Westin
Det är alltid ett sant nöje att läsa dina texter! Den här bokmärker jag direkt och grattis till framsidesplatsen!
2015-03-23

    ej medlem längre
Balkonger.. för den som inte har bråttom! "För sent är aldrig nu" ;)
2015-03-23

    dreamoflife
Ha ha… den var bra!
2015-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Göran Strömqvist
Göran Strömqvist