Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alla människor i samhället borde gå i uniform och ha olika uniformer beroende av yrkeskategori, skola, sjukdomshistoria och så vidare. Samhällets toppar borde ha gräddvita uniformer för att markera hur fria från fel de är.


Lösningen på problemet med dagens samhälle



Det finns en jättebra lösning på det här problemet med hur det står till i dagens skola. Hela skoldagen kan utspela sig i ett och samma utrymme, alla lektioner, raster och även bespisningen. Det vill säga att bara bygga gymnastiksalar och inga vanliga klassrum. Även toaletterna kan finnas där, eftersom även omklädningsrum och duschar måste finnas där. Man kan bygga skolan som ett fängelse där man bor i nio år och så får man gå ut på stora rastgårdar ibland, men alla ungar har sin egen inhägnade ruta att gå i. Så kan föräldrarna ägna sig åt att jobba och ha sin fria tid under alla dessa år. Loven kan ungarna få tillbringa på olika inhägnade koloniområden med strikta regler och med väl utbildade vakter, vakttorn och hårda straff för rymningsförsök. Den som försöker rymma åker genast tillbaka till skolan och gymnastiksalen och får tillbringa hela sommaren i skolan, pluggandes latin och andra utdöda språk. Kvinnor borde få någon sorts träning och hjälp med att amma ända upp till barnet kommer över tvåårsåldern, för att hämma framtida sjukdomar, överkänslighet och allergier. Alla skadliga ämnen som knark, tobak och alkohol samt veckotidningar bör förbjudas i lag. Allt som jag själv aldrig är sugen på att göra borde förbjudas i lag. Som att dricka Earl Grey eller kaffe med mjölk o grädde. Alla bostadsområden borde se ut som fängelset san Quentin gjorde på den tiden då det amrikanska fängelset var i bruk. Mera fängelseliknande byggnader, områden och rutiner är vad som krävs för att driva ett framgångsrikt samhällsbygge, mera kameror, mikrofoner och kontroll är vad som krävs till det. Jag har en massa jättefina idéer om hur ett modernt skamhälle kan utformas.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 414 gånger
Publicerad 2016-08-25 19:38



Bookmark and Share


  Nanna X
Jag hoppas du är ironisk.
2016-08-25
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP