Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Släpp och gå vidare



Låt inte det som hänt

tidigare tynga ner dig

allt som hänt fram

till nu är historia

det finns inte längre

annat än i dina tankar

varje gång du tänker på

något negativt som hänt

utsätter du dig och din kropp

för upplevelsen igen eftersom

din hjärna inte kan skilja på

det som hänt "på riktigt"

och det som du "bara tänker"

du ökar alltså mängden

negativitet i din kropp

vilket i längden kan påverka

både din hälsa och ditt liv

tillåt dig att släppa förlåta om

det behövs och sen gå vidare

du har inget att vinna på att

älta eller fastna i gamla saker

ditt liv är här och nu

och varje dag är en ny

varje morgon har du

möjlighet att börja om

varje morgon kan du

ta beslutet att göra det

bästa av den här dagen

Unna dig det!!!

ingen mer än du förlorar på

att du ältar det som redan är över

Släpp och gå vidare, lättare och gladare






Fri vers av Eliza-69
Läst 1898 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-02-21 22:44



Bookmark and Share


    snöö
Visst är det så, men tyvärr är det inte så enkelt för alla att bara släppa och gå vidare. Alla vet nog att ältande inte hjälper ändå kan det vara ett berg att bestiga att klara det för somliga. Då kanske det behövs en medmänsklig hand bredvid också. Men din uppmaning är fin och värd att tänka på.
2015-03-01

  Nannie
bra skaldat
2015-03-01

  Teresia Ridell
Ja så är det !
2015-02-28

  Bo Himmelsbåge
Grattis, till uppmärksamheten!
2015-02-28

  Bo Himmelsbåge
Levnadsvisdom i ett nötskal, fint framfört! Lev nu o går vidare!
2015-02-28

  Chawa VIP
Viktigt budskap i denna text! Att släppa det förgångnas tyngd är både befriande och läkande.
2015-02-28

    ej medlem längre
Så så, inte slösa energi på det som varit, använd det för framtida steg, bra skrivet.
2015-02-28

  Fem hjärtan VIP
Mycket fin och tänkvärd text!
2015-02-22

    Birgersdotter VIP
Viktigt budskap
2015-02-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra budskap att ta till sig!
2015-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Eliza-69
Eliza-69