Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Variationerna är oändliga






Livet är som en trasmatta

En del inslag är långa
andra är korta

Ljusa färger av glädje
mörka av sorg

Ingen matta är den andra lik




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 483 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2015-02-22 09:50



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Åh underbara du, visst är det så, ingen matta är den andra lik, livet har sina egna vävningar.
2015-02-23

  ResenärGenomLivet VIP
Det var en fin jämförelse...så bra...
2015-02-23

  ULJO
Kan det sägas bättre? Du är så briljant
2015-02-23

    Dan Myrbeck
Livets vävstol
---------------

Kärlek och hat.
Glädje och sorg.
Stort och smått.

Allt vävs samman.

2015-02-23

  Lars Hedlin
JA presis just så :)
2015-02-23

    ADI Nehlin
så sant, väl fångat
2015-02-23

  Ingrid Trolle
En fin matta har du
här vävt ihop. Visst är
det så att vi alla väver.
Lite som att alla tänker
på sig, det är bara jag
som tänker på mig.
Dock är det så att det
är bara jag som kan väva
mitt livs matta.
Detta var en mycket bra
metafor.
2015-02-23

    Maria Malm
Av trasor kan bli något vackert.
2015-02-23

    ej medlem längre
Väldigt målande liknelse! Bokmärkes
2015-02-22

    Birgersdotter VIP
Så sant..fint skrivet
2015-02-22

  Connie
Tänk om allt är en illusion och ingenting existerar? Då har jag definitivt betalat för mycket för min matta. Skämt åsido, du har verkligen en förmåga att gå på djupet med allt du skriver om! Tusen tack för detta utsöka exemplar!
2015-02-22

  Rise Little One
Underbara mattor vi har på jorden...
2015-02-22

  bittemi VIP
Vilken bra liknelse!
2015-02-22

  Ewa-Britt Nilson VIP
Exakt!
2015-02-22

  Teresia Ridell
Mycket vacker och bra liknelse!!
2015-02-22

    ej medlem längre
Variationerna är nog oändliga, och i alla olika variationer som har sina oändliga variationer i sig. och i anknytning till oändliga möjliga delar, omständigheter och situationer.

tankeväckande text! (kände igen lite från min insikt idag! kanske de hör ihop!) :)


2015-02-22

    ej medlem längre
Vacker i den mattan...
2015-02-22

  Lehva VIP
Så är det. Inser det. Mer och mer.
2015-02-22

  Henning Hson
Måste vårda väl så den håller länge. Bra jämförelse! ?
2015-02-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Så är livet, väl beskrivet i din målande text!
2015-02-22

  Onomatoprofet VIP
En del har även en hängmatta :)
2015-02-22

  louisegirl
Mycket bra liknelse, till livet
2015-02-22

  stig wikman
SÅ FINT DU KAN FÖRFATTA
OM EN VANLIG ENKEL MATTA .

DU ÄR EN LJUVLIG DAM
OCH VÄRD EN JÄTTEKRAM.
2015-02-22

  Lena K Nilsson VIP
En fin och bra beskrivning av livet ...
2015-02-22

    Sefarge VIP

"Alla är vi
Vandrande
Ordvävare "
Fint skaldat!!
:)
2015-02-22

  KattenKin VIP
Sant, vi väver vår väg.
2015-02-22

  Marianne Räf
Jättejyst allegori om Livet som en
vävd trasmatta! Så är det, tycker
jag, också!
2015-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP