Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Olga och Misja. "Scener från en död teater"


scen #46


- Men snälla du, du måste väl ha märkt att det inte är som det ska. Kvinnan höjde rösten.
- Om nu Stalin påtalade att pjäsen innehöll kritik mot kommunismen och ville ändra i texten så förstod Michail att det skulle bli problem. Och Stalin gav Vladimir uppdraget att ta kontakt med Konstantin. Michail blev satt under press och ville hoppa av, då han kände sig motarbetad.
- Du ser, det är för bedrövligt. Det är det jag säger, det här är en död teater och vi är inte värda ett skit! Hon tog ölflaskan ifrån mannen och satte den till munnen.
- Michail skrev ett personligt brev i ren desperation till Stalin, att om han inte gavs konstnärlig frihet i sitt arbete var det lika bra att lämna landet. Och Stalin tänkte om, kopplade in kulturministeriet och Vladimir för att medla. Som i sin tur tog kontakt med Konstantin.
- Ha, det tror jag inte ett dugg på. Kvinnan fnös.
- Men så är det.
- Varför har du inte berättat det här förut att Vladimir gått Stalins ärenden.
- Det har inte funnits någon anledning.
- Men nu finns det?
- Ja, jag vill att du ska veta bakgrunden.
- Bah, det förändrar ingenting. Hon tog fram manuset och bläddrade efter scenerna de repeterat under dagen.


©DrZappa




Övriga genrer (Drama/Dialog) av DrZappa VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-02-22 21:50



Bookmark and Share


  Nanna X
den här romanen vill jag läsa!
2015-02-23
  > Nästa text
< Föregående

DrZappa
DrZappa VIP