Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

minnesfragment

jag minns när jag fångade fjärilar
i en fågelbur
hur rummet mellan gallret
var allt för stort

jag minns när jag sprang barfota
över gräsmattan
i sommardagen
i sommarkvällen

jag minns hur jag lät mig bada
i solens strålar
hur de värmde mig
hur jag samlade fräknar
i mitt ansikte

jag minns när du räknade dem
hur du drog fingertopparna
över mina ögonlock
hur mitt hjärta slog
som fjärilarnas vingar
gjorde då

jag minns när du
tog min hand och sa
att jag är allt du har
och jag minns när du
fick mig hata dig

jag minns hur jag fyllde
mina dagböcker
med kärleksfantasier
och bläddrade
bland gamla
fotografier

jag minns hur jag blev full
den där första gången
och när jag tappade bort
mig på vägen hem
till bästa vännen

jag minns, hur vi skrattade
tills våra magar värkte
hur vi tjuvrökte
bakom gympasalsknuten

jag minns hur vi gled isär
och jag vet att
vi inte hälsar
om än våra blickar
möts idag

jag minns hur jag fann
pappas gamla cd-skivor
och hur jag grät
på konserter

jag minns när jag
kysstes första gången
på ett svettigt disco
någonstans i skogen

jag minns hur vi smugglade
in vodka
på baren
och hur vi sjöng falskt
tills två på natten

jag minns när pappa grät
i fem dagar
då mamma sa att
hon skulle flytta
därifrån

jag minns när jag skrek
att jag hatade
alla människor
i hela världen

jag minns regn
och hur mycket böcker
jag en gång läste
jag minns hur jag målade
hur jag drömde
om en egen våning

jag minns när jag
var ledsen i flera månader
första gången
och när jag inte gick ut
förrän jag var tvungen

jag minns när jag slutade prata
och när jag slutade äta
jag minns när jag började
dricka när jag var ensam
och när jag inte sov
på flera dygn

jag minns när du torkade
mina tårar
och sa att det blir okej
att vi aldrig skiljs igen
jag minns att du flyttade sen

jag minns allt
som om det var en livstid sedan
men kanske är det så nära
att jag kan sträcka ut en hand
och röra vid det
igen.




Fri vers (Fri form) av AnimaStar
Läst 183 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-28 17:43



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Rörande poesi. Din dikt berör människors själar.
2015-02-28

  Thomas Widemark
Alldeles fantastiskt bra och gripande dikt!
2015-02-28
  > Nästa text
< Föregående

AnimaStar
AnimaStar