Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
förslag, råd och tips på hur och vad man ska skriva (om)


Om hur man blir sitt livs (och alla andras) profetia



Innan du börjar skriva:

- Livet är en resa, ha kul på vägen
- livet (och det är livet du skriver om) och skrivande är ett spel, som schack, så ju fler drag framåt du tänker innan du skriver, desto bättre lyckas du med resultatet

- förändra dig själv, sluta aldrig med det
-tänk på att du bara kan skriva sanningen - ljug inte för dig själv och alla andra,
dina lögner döljer du inte för andra, du gömmer dig bara från dig själv. spegla dig själv

När du börjar skriva:

- tänk på att allt du skriver kan förverkligas

- ingenting är omöjligt
- var fri, öppen, tom, full
- var en nybörjare med barnasinnet
- använd alla sinnen, känn, känn efter
-använd fantasi
-ställ frågor, frågor öppnar, svar låser
-skriv av dig, skrivande förlöser
-lyssna på dig själv och det som är omkring dig: titta inåt och utåt
-skriv rakt ur hjärtat
-skriv krokigt
-skriv uppochner
-glöm alla regler för hur man skriver
-skriv korta texter, tex haiku, testa dig fram
-strunta i alla mina förslag och hitta på egna regler
-gå tillbaka till att vara nybörjare och stanna kvar där
- släpp taget om allt, det sköter sig självt i vilket fall

"be yourself, everybody else is taken" Oscar Wilde

Och glöm inte att det finns en poetisk lösning till allt!




Övriga genrer av Onomatoprofet VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-03-02 05:39



Bookmark and Share


  :n2o:
... frågor öppnar, svar låser - Yes! !
2015-03-04

  Marita Ohlquist VIP
Intressant att ta till sig och fundera på.

2015-03-02

  KattenKin VIP
Bra skrivet om skrivandet!
Mycket tänkvärt!
2015-03-02

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Ja, klokt sagt<: trevlig resa!
Tyckte mycket om ”när du börjar skriva

tänk på att ALLT du gör, säger, skriver förverkligas

INGENTING är omöjligt”

Ibland behöver jag någon som ska läsa mig ut texter….

2015-03-02

    ej medlem längre
Fint och klokt skrivet!
2015-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP