Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla Astrids mammor



Vad hände med Astrids alla döttrar, Emil blev advokat men vad hände med lilla Ida? Som var så snäll och så söt. Gifte hon sig också med en arg man som slog sina barn? Var hon tvungen att gömma barnen för att de skulle undslippa hans vrede?

Blev Madicken som sin mamma? Låg hon med migrän på en divan medan det ena barnet tog det andra till doktorn?

Vad blev det av Lotta som bråkade och inte ville.

Fick Ronja ta hand om alla männen, laga mat, föda Birks barn och sluta med vårvrålet?

En mardröm att bli som Astrids alla mammor, som lever för någon annan än sig själv. Vars uppgift är att ta hand om barn och män. Att vara ekonomiskt fjättrad till en man som antingen är elak eller dum i huvudet. För även om Madickens mamma hade turen med en snäll man, så hade hon just det, tur. Han kunde lika gärna varit elak och hade hon då haft något val? Gå ut på gatan eller stanna hos en elak man, men åtminstone under tak. Det är många kvinnor som gör det valet varje dag.

Den man som inte hade en kvinna förslavade ett helt folk för att de istället skulle ta hand om honom. Barnet skickade han iväg så han kunde fokusera på sig själv.

När mammorna är döda är det mormödrar, barnhem eller barnen som får ta hand om sig själva.




Prosa av charmooney
Läst 118 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-03-09 14:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

charmooney