Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://fof.se/tidning/2014/10/artikel/har-begravs-kvantfysikens-katt


krumbuktar som katten innan vågfunktionen kollapsar

jag är en gåta i nio brev
det åttonde varsamt kysst på ditt nyckelben
en strandad val, ett litet rosa hus
sju vilda hallon trädda på en flygande tråd

jag lämnar saker inom mig
som förbipasserande tågstationer
för kreativitet är att inte bry sig om resultatet

jag är en vit påse rymd
i de stora delarna väl utvald tomhet
fem nyfödda bakterier, ett yrvaket vakuum
tre hela fält av hysteriska hattifnattar

Jag stannar kvar på rälsen
för det finns en gren av matematiken
som är baserat på vansinne

gud är en metafor och jag är en paradox, en giftampull, ett läkemedel, en nål i nageln

ingenting kan skapa något hela tiden
men det står inte skrivet någonstans




Fri vers (Fri form) av himlens hemlighet VIP
Läst 648 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2015-03-14 12:30



Bookmark and Share


  sandras
Jag tycker verkligen om den här. Riktigt bra!
2015-07-04

  Burn
"för det finns en gren av matematiken

som är baserat på vansinne"



älskar de raderna!
2015-07-02

  AgnesP
En underbart klurig krumelurig himmelskt hemlig dikt.
2015-07-01

  KattenKin VIP
Vackert och smart i skön kombination!
2015-03-15

  Silverstripe
Hurra! Den här texten är kreativ, fantasikittlande och lagom galen! Bokmärkesläge!
2015-03-14

  Nanna X
mycket vackert och filosofiskt
2015-03-14

  himlens hemlighet VIP
asså en nål i nageln har ju ingenting med kvantmekanikens lagar att göra. det är ju mer helt klumpigt att den hamnat i nageln. lite ansvar får du ju ta själv också.
2015-03-14
  > Nästa text
< Föregående

himlens hemlighet
himlens hemlighet VIP