Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ALDRIG SKA JAG GLÖMMA MIG

 

Plötsligt stod hon där. Flickan med lockigt hår och allvarsamma blåa ögon. Såg in i min själs gömsle. Där sorg och smärta över det oerhörda bor.

- Aldrig får du glömma mig, aldrig får du gömma mig, var allt hon sade. Med ett litet förebrående leeende.

Jag tog henne i handen. Öppnade mitt hjärta. Satte henne varsamt i minnets kammare. Utan att låsa dörren. Trots att det gjorde ont i mig.

-  Aldrig ska jag glömma dig, aldrig ska jag gömma dig, viskade jag i hennes öra. Förseglade orden med en kyss på hennes panna.

 

Aldrig ska jag glömma mig, aldrig ska jag gömma mig.

 




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 447 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2015-03-18 18:14



Bookmark and Share


    Oswaldina
Berörande.
2015-03-24

  Petter Wingren
Mötet med det egna inre barnet som är värt respekt och ömhet
2015-03-22

    Dan Myrbeck
Starkt berörande. Bra.
2015-03-19

  Lars Hedlin
Jätte bra skriftat :)
2015-03-19

    ej medlem längre
Aldrig glömma, aldrig gömma är mycket starkt att kunna göra, vissa händelser i ens liv påverkar oss otroligt nu och i framtida år.
2015-03-19

  KattenKin VIP
Väldigt berörande. Många lämnar sig själva bakom, det är inte bra.
2015-03-19

  Valter Örn VIP
Dikten ger upphov till många tankar. Genom ett långt liv och möten med många människor är det nästan omöjligt att hålla kontakten, men vissa människor behåller man ändå i sitt hjärta och sänder en tacksam tanke.
2015-03-18

  bittemi VIP
Berörande fint inre möte !
2015-03-18

  Marita Ohlquist VIP
Den vuxna kvinnan samtalar med sitt inre lilla barn om det som varit och det som skall vara.
Mästerligt!
2015-03-18

  Magdalena Eriksson VIP
Gillar upprepningen av aldrig osv.
Kan gott ta in den här texten i mitt rum som en blomma.
2015-03-18

    ej medlem längre
Att akta och hålla av vårt inre lilla barn är bland det viktigaste vi har att göra för att bli hela kännande människor.
Tack för en underbar text!
2015-03-18

  Rise Little One
Underbart samtal med sitt inre
2015-03-18

    eva m h
Nej aldrig ska glömma den lilla i vårt inre. Hon som är bärare av livet.
2015-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP