Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Kungsbacka simhall

Jag försöker tala om
din frånvaro
men varför skulle
du sitta här
i den ordlösa gemenskapen
i bubbelpoolen

Jag försöker tala om
din närvaro
men det verkar bara vara
själva platsen
som vet att
du har varit här

På den ena sidan
Det bleka vinterljuset
Påpälsade människor
med rök ur munnen
som rör sig snabbt förbi

På den andra sidan
Den fuktiga värmen
Nakna människor i baddräkt
som vilar sig rena
i bubblande vatten

Och däremellan du
som varken är frånvarande
eller närvarande
som håller mig kvar
i stilla förundran
medan livet passerar




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-03-20 11:29



Bookmark and Share


  Kjell Åhsberg
Intressant fundering över hur en person kan få livet att bokstavligt stanna upp.
2015-03-20

  Anya VIP
En intressant här- och nubild. Du målar så bra så man ser händelsen framför sig. Nästan något religiöst över denna text...jaa så tänker jag.
2015-03-20

  Marita Ohlquist VIP
Du målar tänkvärda bilder med dina ord!
2015-03-20

  Klara Ord VIP
Väl formulerad text om ett minnesvärt ögonblick.
2015-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP