Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det sägs att Rolling Stones -medlemmen Keith Richard låter tappa sitt gamla blod ibland för att ersätta det med ungdomligt blod,låter som medeltida åderlåtningar,där man trodde sig om att förgiftat blod gick att rensa ut genom just åderlåtning,men huruvid


HÄXANS LIVSELIXIR

 

 

Hon  bodde  eremitiskt  långt  uppe i norrfjällä  där 
inte en kotte  längre  bor å de e kargt me jola, så de
va int  lönt å hoppes  på  nå liv int, så de lär ha före-
komme en hel  del  kannibalism  där å int  enbart i
Amazonas djungler,
fast här berodde det inte på religiösa  ritualer utan 
av ren  å  skär  överlevnadsinstinkt, de  e  därför de
int  finns  nå  folk  där och till  skammen  sägandes  
så leder  religiös gudfruktighet å sådant bara till att 
en  svält  ihjäl, för de ska fan te å sitte  å  be å vänte
på  manna  från  himlavalve, de  led  bara  te  grava.

Krut å dynamit dä  ä va som gäll  för  å få folk  å res-
pektera en å släppä te sä portmonän  å  barna  sine,
en ska int fuske vä live utan köre rakt bärsärkt utan
skugglappa, så gårne vart nä än bär  som sporde  liv
ur dödens ros och törnen.

Jublande  extasiskt  efter  styckandet  av det lilla för-
svarslösa flickebarnet  till  sin  trolldomsgryta rörde
häxan  om med kvasten i grytan och orerade ut över
de dystra höstträdens skelettgrenar.

Koka !  koka !  puttrande puttra i ungdomens  eviga
gryta, en  sopslev  smaka av det  unga  ädla  blod att
föryngra utlevad till livgivande vår.

                         *                              '




Prosa (Kortnovell) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-04-08 18:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP