Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.wingarr.se


Livets palett

En färg
är rädslan

glädjen
en annan

föraktets
skratt
är nattsvart

vördnadens
penseldrag
färgar mitt jag

i blå och vita 
skyar
av ordet tack

för det
som blev av

det vi gjort
och sagt

i sorgens
röda skav
mot jordskivan

som dödar
och förnyar
i samma andetag

ställer
nya krav

som smälter
i takt
med snödrivan

uti vårsolens
dans

befriar
till självdistans

i mångfald
av färg

på livets
palett

över hav
fält
skogar
och berg

blandas
befruktas
och brukas

på olika
sätt

andas
ödmjukas
förvandlas

det handlar
aldrig
eller sällan

om att låta 
sig tvingas

hamna
i offerfällan

förlora 
eller vinna
i spel

poker
om påklätt
och naket

om man
och kvinna

slå huvet 
i taket

försvinna
i gapet

mellan rätt
och fel

mellan svart
och vitt

mellan ditt
och mitt

---
mångfald
och färg

är livets gåta
och ryggmärg




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 198 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-03-24 06:28



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar dikt om livet, det underbara smärtsamma, som jag hoppas många vill läsa och ta till sig.
2015-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren