Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barndomstexter


BARNSJUKHUSET

Sjuksalen var ett hav
som kalla månar hängde vita glober från taket
gallerförsedda järnsängar
orange gummiduk över madrassen

Stora gula vaxdukshaklappar
bandkantade med rött.

All frukt, all godis i skåpet!
Inte gömma undan!
Alla ska dela! Alla ska dela rättvist!
Alla ska sova middag!
- sedan frukt.
Alla glada! Alla glada!

Operationslampans jättelika gröna öga
Måste ligga MYCKET stilla!
Ligger du MYCKET stilla
får du en tvåkrona!
Fyra år - tvärhand hög -
tvåkronan bränner i handen
tårarna bakom ögonlocken
Kramar finns inte.

Eter och rengöringsmedel
Febertermometer
Lavemangskanna
Glassprutor

Tysta!
Släck lampan!
Grinden uppdragen!

Inte besöka barnen så ofta
- de blir så ledsna...
Dina föräldrar kommer långt ifrån
- får komma då de kan.

Sitta i fönstret - vänta
Vinka då de går förbi
Fel fönster - väntar än...




Fri vers av Rosenhallon
Läst 159 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-03-31 12:56



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Starkt. Annorlunda nu, som väl är.
2015-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Rosenhallon