Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dessa barn

Dessa barn
som håller sina liv
i sina föräldrars händer
i en sinnrik balans
av ett gemensamt fladdrande
mot världen

Dessa barn
som väver en matta
av alla de trådar
av längtan och mening
som bildar fågelsången
mellan de blockerade husen

Dessa barn
som håller kartan och kompassen
osynliga under det forsande vattnet
långt efter anmälningstiden gått ut
till orienteringskursen

Dessa barn
som alltid somnar
i det egna andra hemmet
med nycklarna i fickan
och med mjukheten som trygghet
under täcket




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-04-02 03:25



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
dubbla hem - för många barn - och vissa "anmälningstider" och annat slinter - men du skriver att barnens mjukhet och öppenhet är deras trygghet - det tycker jag var en otrolig tanke!
2015-04-02

  Anya VIP
Fint. Jag ser barnen med dubbla hem framför mig. Kanske tänker jag helt fel??? Stark text skriven med empatins penna.
2015-04-02

  Mats Edin VIP
Vackert skriven
2015-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP