Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
/Vintage*Versatis....


S P E G E L B L A N K


































jag tog mig ned till havet,


alldeles tyst, inte en människa



(måsarna skrek tydligen någon annanstans)





havsytan skimrade alldeles spegelblank

solen sänkte sitt sköte



idyllen var större än - allt




när jag suttit där på bänken

en sekund, eller var det en timme?


hörde jag plötsligt en tilltalande röst


(eftersom jag endast druckit vatten innan,

var jag benägen att lyssna)


rösten talade till mig i en mycket ljus ton

liksom stämman hos en yngling

ännu inte i målbrottet



orden föll som ett lätt vår.regn



- Christer, du måste göra det där

oavsett vad alla andra tycker!





(jag hade


rodnat



svettats


våndats



skämts)





men en dag gjorde jag



- "det"





Så föll skymningen

och jag vandrade sakta hemåt




då kom rösten till mig igen:



- Christer, det var rätt

det där du gjorde

fastän andra

kanske ansåg annat




nu idag


(skriver AnnanDag Påsk,

i Mysteriets Eftersken)


undrar jag


vem som verkligen


tilltalade


talade till mig:



Var det jag själv,


Efterkonstruktionernas


Kranka



Blekhet





eller





var det:...............................

............................?




Prosa (Kortnovell) av KYREUS of Sweden
Läst 228 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2015-04-06 16:54



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Odla tystnaden ty i den talar Gud" av "Två anonyma lyssnare" i England.
2015-04-14

    ej medlem längre
Den röst som bara kommer när man lyssnar ordentligt i en miljö som denna
2015-04-10

  bittemi VIP
I alla fall var det nog en röst väl värd att lyssna på ! Så fint skrivet!
2015-04-07

  Ingrid Trolle
Vackert och
tankeväckande
Väcker frågor
2015-04-06

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om din text!
Väcker tankar och känslor.
2015-04-06

  Maj-Lis VIP
Bra skrivet
Ja vem vet vem som talade till dej...endast en vet
2015-04-06

  Algotezza VIP
Rösten i tystnaden...
2015-04-06

  Rozsi.kovacs

applåd till skribenten bravo
2015-04-06

  Teresia Ridell
Så fint, berörande, skrivet !
Kanske inget svar på frågan...men väl varma applåder !!
2015-04-06
  > Nästa text
< Föregående

KYREUS of Sweden
KYREUS of Sweden