Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minnen, om tider som varit - Kärlek, till en underbar hembygd - Vemod . . .


Memories - Amor - Melancholy


Ser genom fönstret
Solen skiner
Knappt någon vind
Plötsligt
flyger en mås förbi
i en vacker gir,
alldeles nära.
Elegant
Ren,
och vackert vit.
som ett nytvättat lakan.
Så,
på ett ögonblick är jag tillbaka
med far i den gamla jullen
Klinkbyggd,
där vi kunde lyssna till
hur vågorna
löpte längs bordvägen
Kluck, kluck, kluck, kluck
Ljud,
som blandat med måsarnas,
geck, geck, geck
och trutarnas
strävt ekande gä-gä-gäh
Minnen
som får mina ögon att tåras.




Fri vers av Carl O Andersson
Läst 183 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-04-07 13:43

Författaren Carl O Andersson gick bort 2017. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Underbart kärleksfull minnesbild som ger kraft hela livet
2015-04-30

  © anakreon VIP
Även Bohuslän har sin längtan efter de som numera vistas på annan ort!
Martallen tåras vid dina ord.
Calle
2015-04-07

    ej medlem längre
Fint,målande skrivet!
2015-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Carl O Andersson
Carl O Andersson