Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar om, och till, min nyligen avsomnade far. Nu med inspelning!


Känslorna åker gunga

En torsdagsmorgon

kom det oundvikliga telefonsamtalet.

 

Först kände jag bara... ingenting.

 

Sedan kom känslorna krypande,

sorg, uppblandad med tacksamhet,

oro och ansvarskänslor,

beslutsamhet och handfallenhet.

 

Allt om vartannat.

Stundtals direkt motstridiga känslor... samtidigt.

 

Gungan som pendlar mellan känslorna

hakar upp sig och går i spinn.

 

Andas in.

Andas ut.

 

Le och torka tårarna.

Tacka för tårarna.

 

Ta ett steg.

Vila.

 

Och känna vidare.




Fri vers av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 558 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-04-07 22:25



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Finfin... liksom din läsning
2015-04-15

  Gunnar Ideström
Tårarna är floden som minnena seglar längs med
2015-04-13

    FlowerPower
Fint skrivet -som vanligt. Känner så väl igen....
2015-04-08

  Ljusletaren
Underbart foto och en underbar läsröst har du min vän. Ord som säger mycket även om sorgen inte pocka på just nu. Kramar om och tackar för dessa ord/kram
2015-04-08

    ej medlem längre
Ja det är många känslor som dyker upp när man förlorar en älskad anhörig. Det tar tid att sätta sig in i det som hänt.
Fint beskrivet om tankar som kommer!
2015-04-08

  Anita Westin
Ja. Hur tydligt är det inte. Dessa förluster som är så oundvikliga. Vi vill inte att det ska vara så. Som det är. Det beskriver du kännbart. Tack.
2015-04-08

  Gunwale VIP
Det är mycket en människa ska orka bära! Ibland hoppas man att någon ska komma och säga att det bara var på låtsas, alltihop ("förstod du inte det!"). (Det kan fortfarande vara så...)
2015-04-07

  M M Mannheim VIP
Mycket fint Mr T!
2015-04-07

  walborg
Känner så väl igen mig i Din vackra beskrivning av känslorna av alla de slag som kommer. Varmt tack för att Du vill dela med oss här.
2015-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)