Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fredagen är inställd. Hänvisning saknas.


En statlig tjänstemans frånfälle.

Under närmare
42 år
utförde
han sitt värv
med osviklig
anonymitet
och hög
ineffektivitet.

Hans protokoll
yttranden
och inlagor
kännetecknades
av raka
tydliga marginaler
god svärta
och stundtals
begriplig svenska.

Han efterlämnar
63 bruna
pärmar
samt två
byrålådor
med interna
cirkulationskuvert.

Vad han
dock
gjorde
visste

ingen.




Fri vers (Fri form) av Tabac VIP
Läst 720 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2015-04-10 05:47



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Dina ordbilder får mig att fnissa för mig själv. Plikten framför allt!

Tragiskt ändå att livet kan vara så fruktansvärt anonymt...
"Vad han
dock
gjorde
visste

ingen."

2022-10-29

  Feminaz
Klockren!
2017-07-25

  M M Mannheim VIP
Om du har sett det inifrån vet jag inte, men du fångade det bra. Visste ingen utom han/hon själv. Det finns många som strider och kämpar inom staten utan att någon ser dem. Ingen chef ger den beröm för den som är chef över den chefen ger inte heller beröm. Vet jag var med det under 50 år. Tyvärr vill jag säga i retrospekt.
2015-08-24

  soligajag_1 VIP
Tragiskt . . Så Livet kan vara,
Samtidgt får man sig en 'tankeställare ' . .
2015-07-19

  Tove Meyer VIP
Underbar bild av Sverige.
2015-05-07

    Dan Myrbeck
Grattis till *!
2015-05-06

    Dan Myrbeck
Sorgligt.
2015-05-06

  Yrre VIP
Tänkvärt!
2015-05-06

  petter rost
Vilken uppvisning av 113 grader av beige-grått. Och detta finns!
2015-05-06

  Lili Samuelsson VIP
gillar det tydliga upplägget. som ett dokument.
så kommer slutet och jag vidgar mina tankar. fann han allt detta meninsfullt eller var han övertygad om att det han åstadkommit var helt ointressant.
så osynlig på nåt vis
vad händer nu med hans arbetslivsverk?
gillar det här mycket.
2015-05-06

  Ellika
Oerhört fyndigt, gör det svårt att inte le fånigt bland alla främlingar i biblioteket. ;)
2015-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Tabac
Tabac VIP