Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till pappa. Begravningen var i torsdags.


Ringa utan telefon

För bara några dar sen
så var du ännu här.
Nu står jag här och undrar
Vart vägen framåt bär.

Jag vill för dig berätta
om mycket som har skett,
om saker som jag tänkt på,
om livet, rätt och slätt.

Men numret till din telefon
finns inte längre kvar.
Minnet av din kropp och röst
är allting som jag har.

Själen lever vidare,
det tror jag nog, helt visst.
Men den vill jag prata.
Det måste gå, till sist.

Jag lyssnar genom hjärtat
och talar med min själ.
Och när jag känner efter
så hör jag riktigt väl.




Bunden vers (Rim) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 624 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-04-18 23:28



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Fin dikt som väl beskriver känslan av saknaden, och hur en sörjande hittar sina egna sätt att gå vidare.

2015-05-30

  anits VIP
Så fint och känslosamt skaldat!
2015-05-07

  Sunlight
Så fint skrivet..
att mista..
Är också förvissad
allt lever vidare
på ett annat vis.
Berör i djupet av hjärtat
Tack
2015-05-01

  Maj-Lis VIP
Så fint diktat av en om en kär som gått bort
2015-04-30

  Gunnar Ideström
"Där borta vid piren, har jag lagt min far..."/Olle Ljungström/Magnus Uggla Det finns förmodligen flera dimensioner som vi inte kan bevisa och därmed räkna som fakta. Kalla dem flum eller New Age eller vad du vill... Men jag tror det finns vägar att kommunicera i RymdTidens nätverk där avstånd inte existerar och där tiden har upphört att vara relevant. Att allt finns där samtidigt - det som varit det som är och det som kommer... Vad som uppenbaras för var och en varierar, men vi kan alla känna att där finns något, på något märkligt sätt. Det finns något "där borta vid piren"...
2015-04-19

    ej medlem längre
Mycket fint diktat, slutet är underbart, och något jag verkligen tror på.
2015-04-19

  Ljusletaren
Vilken underbar dikt att ha tillgång till i sorgens svåra stund. Den ger hopp och den ger ljus om att det går att nå en själ ändå/ kram
2015-04-19

    ej medlem längre
Så fint diktat! Våra käras själ finns med oss.
2015-04-19

  walborg
Så underbart att läsa - det inre samtalet pågår livet ut med våra kära
2015-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)