Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
www.wingarr.se


Gryning

Gryning
målar
varsamt

över
tak

stryker
noga
verandans
gistna
brädgolv

ägnar
lätta
penseldrag

åt ekarna
vid garaget

lyfter
alla nattens
vilande
färger
gradvis

från
vått i vått
till vänlig
pastell

tonar
sakta
balanserar
nyans
för nyans

alla
ska höras
alla
ska lyssnas på
alla
ska samspela
in emot dag

samma
hoppets bön
rister
i köldens
grepp
varje tidig
morgon

innan den
varmmognat
i köksfönstret
till dag

barnets
bön
den självklara:

må ingen
här plågas

må ingen 
här dö

må ingen
här sorgsen
vara




Fri vers av Petter Wingren
Läst 210 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-27 05:15



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Finstämd poesi i målande bilder har din penna tecknat.
2015-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren