Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag sitter på en gunga





Livet är som en gunga
uppgångar och nedgångar

Glädje och sorg
hopp och förtvivlan

Min gunga är gammal och sliten
har åkt upp och ner genom åren

Har varit nära att ramla av
men hållit mig kvar

Har inte förlorat mina drömmar
eller mig själv




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 606 gånger och applåderad av 40 personer
Publicerad 2015-04-27 09:29



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Denna gillar jag!
Vilken liknelse utav livet och dess skeenden , fortsätta och inte ge upp.
Älskade dem sista raderna .
Bokmärker!!
2015-07-08

    ej medlem längre
Ja, livet svänger fram och tillbaka likt en gunga, bra skrivet.
2015-05-04

  Lärling
Bra liknelse! Igenkännande.
2015-05-04

  Sommarina VIP
Ja så är det. Gott att hålla kvar sig på gungan. Ändå
2015-05-04

    GG
Även om handtagen skaver en, finns inget härligare än att sitta kvar på livets gunga, o pesi som din ger en liten extra puff :)
2015-05-02

  ResenärGenomLivet VIP
Så fint...man får hålla fast det som är jag...
2015-04-30

  KattenKin VIP
Så sant så!
2015-04-30

    Dan Myrbeck
Tänkvärt, bra.
2015-04-29

  Gunnel Eriksson VIP
Ang. min förra kommentar:
Det ska stå "långt liv"
2015-04-29

  Margit Grell
En viktig text att ta till sig!
2015-04-28

  bittemi VIP
En bra liknelse!
2015-04-28

    ej medlem längre
Så fint Marita, ja gungan slits, men så länge man inte förlorar sina drömmar, så sitter man kvar.
2015-04-28

  Gunnel Eriksson VIP
Bra beskrivning av ett lågt liv
med mycken tåga.
2015-04-28

    ej medlem längre
Insikt, lärdom, vilja och förnuft!

Väl förmedlad och viktig text
2015-04-28

  aol
Starkt bra skaldat livet är ju faktiskt som en gunga, bravo träffsäkert,
2015-04-28

  Blomma-Stjärna VIP
- applåderar!
2015-04-27

    ej medlem längre
Det låter bra. Med seg vilja och envishet tar man sig igenom.
2015-04-27

    Elisabeth Nilsson VIP
Stor styrka lever sitt liv i dig!
2015-04-27

  Rise Little One
"Har inte förlorat mina drömmar
eller mig själv "

Det får finnas kvar i evighet!

2015-04-27

    ej medlem längre
Dina ord förmedlar styrka!
2015-04-27

  Lars Hedlin
Så bra och fint förmedlat!
2015-04-27

  Teresia Ridell
Underbart, får tårar i ögonen av igenkänningskänsla som berör, stärker. Bokmärker!
2015-04-27

  louisegirl
Bra liknelse av livets väg
2015-04-27

  Hanna Mari Wallin
härligt hur du förmedlar det äkta livet

Kram
2015-04-27

  Marianne Räf
Tycker, också, att de 2 sista raderna är
bäst, de utgör ett viktigt budskap !
2015-04-27

  Mirreh VIP
Har inte förlorat mina drömmar
eller mig själv


Applåder i massor, speciellt för de två sista raderna.
2015-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP