Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snyft snyft, håll käften

den här dagen är ökänd
kulturminimerad dag med alkoholbidrag av alla slag
man samlas på stan och just idag
blundar man för alkohollagen
en orkan av känslor susar omkring
folk gråter, skrattar och super hela dagen
men inte jag, jag ska arbeta i natt

den här dagen är ökänd
empatiminimerad dag med inslag av våldsbenägenhet
alla vandrar och trafikerar i stan
stannar på en plats och slår sig ner i gräset
konsumerar vätskor som ingenting
folk hånglar, dricker och älskar hela dagen
men inte jag, jag ska jobba i natt

den här dagen är ökänd
solominimerad chans när alla bjuder till dans
de sjunger i staden till stadens bravader
livet dånar och glädjen blir sting
att jag ska jobba i natt är inte vad som skaver
jag är inte bjuden någonstans




Fri vers (Modernistisk dikt) av krut
Läst 201 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-04-30 14:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

krut
krut