Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När ytan krackelerar och avsaknad av mänsklig värme får människan att går sönder


Krossat glas

Mitt liv var en kruka av glas. Jag fyllde den med liv.
Det flödade. Alla såg det och förundrades.
De ville aldrig sluta titta.
Men jag började frysa. Glaset var vackert men det värmde inte.
Det vackra var bara till för alla andra.
Så frös vätskan och livet försvann.
Ingen såg mig för jag hade slutat glimma.
Det kom aldrig någon som la på en värmande filt.
När vattnet blev till is sprängdes glaset.
Jag låg på marken i tusen bitar.
En städerska sopade upp resterna och la dem
tillsammans med några varma stenar i en skål på fönsterbrädan.
Jag är inte den jag var, men stenarnas värme omsluter skärvorna.
Vi är kontraster som finns där,
bredvid dig.
I din närhet.




Fri vers (Prosapoesi) av Britt Ruuska
Läst 439 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-05-02 19:38



Bookmark and Share


  S-E Forslin/same
Av genomströmmande värme välkommen HJärtöppnare. Tack!
2016-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Britt Ruuska
Britt Ruuska