Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Då står bredvid och du inte kan nå fram. Du gissar i blindo. Du kanske inte förstår och vet allt, men du försöker i alla fall och du agerar av kärlek. Du försöker se.


Fast i dimmorna

Ridån går upp men
inför de närmaste faller allt
Konstant vaken fast i en dvala
ständigt på vakt mot fienden
att somna är inget val
att sova är inget alternativ
Fienden kommer när som helst
Bättre hålla sig vaken
kasta sig ut i snön naken
Vad finns för alternativ
Misären i livet
Dimman som ligger tät
dimman som inte vill lätta
tjock rök täpper till
Du kan inte gå, du vill inte gå
så du stannar kvar
du är fast
så fast




Fri vers av Britt Ruuska
Läst 322 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-10-21 15:37



Bookmark and Share


  S-E Forslin/same

"Då står bredvid och du inte kan nå fram. Du gissar i blindo. Du kanske inte förstår och vet allt, men du försöker i alla fall och du agerar av kärlek. Du försöker se."

Så träffande gestaltning av Då!

2016-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Britt Ruuska
Britt Ruuska