Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att komma inflyttande från annan ort, annat land, annan planet


Gröna gubbar

Övergångställets röda gubbe skiljer oss åt
så slår det om och vi går över
Vi närmar oss varandra
men viker sen hastigt åt höger

Har gjort lika varje dag, hela kalla vintern
men nu i dagsmejans tid, nu i mars ser vi upp
hejar och ler, vänder oss om, lite förläget

grön gubbe ger fripassage och
bär oss upp på solens strålar
Vi värms och tinar det frusna skalet

Gröna gubbar, fripassagerare från rymden,
utomjordingar eller främlingar vi aldrig sett,
poppar upp och kommer fram
när vintern tar slut och våren tar över




Fri vers (Fri form) av Britt Ruuska
Läst 302 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-05-02 19:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Britt Ruuska
Britt Ruuska