Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu även med inläsning av texten.


Under stjärnorna

Staden nedanför skymtar i en lucka mellan skogens träd.

Mellan trädkronornas ännu halvnakna grenverk och fullmånen
skjuter tunna bomullstussmoln förbi.

Tankarna går i vågor.
Kring högljudda samtal,
rädslor,
önskningar,
missförstånd...
och kylan som kryper allt närmare i den sena timmen.

I fosterställning försöker jag stänga ute allting:
tankarna, bomullstussarna, kylan och oron.

Det går ett tag, sen kan jag inte rymma längre.

Jag stapplar mig upp.

Längs månbelysta stigar
letar jag mig nedåt,
till Staden som aldrig sover,
tillbaka till livet.

Till livet,
som liksom stjärnorna där uppe -

bara är.




Fri vers (Fri form) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 577 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-05-07 01:38



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Stora tankar omkring en liten värld
och du fångar den!
2015-06-22

  Gerd Vading
Så fint med både text och din uppläsning!
2015-05-07

  anits VIP
Så fint och känslosamt skaldat!
2015-05-07

    ej medlem längre
Vakentimmar när tankarna flyger runt...
Fint diktat!
2015-05-07

  walborg
Lyrisk känslomättad beskrivning
2015-05-07

  Gunwale VIP
Kanske var det månen som längtade efter lite sällskap i natten?
2015-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)