Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vinterögat


Vinterögat

Soft,

Fönstret öppnas på gaveln.
Inga bilar hörs nu, trafiken är en bit längre bort
kall vinterluft ger hemliga undangömda minnen liksom
långt bort i villa områden som minen av det vita vinterögat.
kläder som varit för tunna och ej räckt till
men den snälla ofarliga vinterluften. liksom isig kall luft blåser in i lägenhetsvärmen, den är frisk. utanför mitt fönster bland våningshus och minen
täkt med snö över alt som håller tystnaden när man ska sova
luften som blandar in sig i mina andetag, friskt och avslappat. inget har en
annan känsla en vinter o snö. Där under duntäcket njuter nerverna av svala'
pussar som lugnar varma nerver,*




Fri vers (Prosapoesi) av Gws
Läst 179 gånger
Publicerad 2015-05-07 14:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gws