Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag förlorade dig vid Hornstull


En spegling

 

 

 

 

 

 

Det speglades/ det vi skulle
om ljuden
av de sällsamma
letade sig fram över trottoaren. Att duka under/ men i din närhet
fanns bara skallrandet. Klackarna mot sten/bruset av trafiken/trådarna av det brustna

i snärten av ett paraply som fälls upp.

Avlägset/röster från kvinnor/utan ord/bara röster

I våra händer fanns världen/ stålsatta minnen och egentligen ingenting mer än det.
Från kvinnor som talar till varandra/de ljuden
Fogar längs vägen/kontinentalblock. Rälsen, dunkande, rytmiskt och kroppar i rörelse. En lätt rodnad, doften av ekologisk lavendel och järn eller blod.
Tvätt fladdrande i vinden / jag behöver mina minnen

Kom tillbaka till mig.

När strömmen gick och eldklot genom rummen. I tinningen tröttheten.

På tunnelbanan satt en karibisk drottning, fjärilarna och hennes värdighet/ regnbågsstrålande/pulserande av sol mitt i en tunnel på väg mot Liljeholmen. Resväskan var gul/färdades mot strömmen i en öppen kanot
Om jag räknade dina andetag kanske drömmen aldrig skulle ta slut/ på en ö mitt i det blå.
Rörelsen var bort, över gatan, genom myllret av trafik. Du gick/jag stod tvekande kvar/ rädd om livet.
Runtomkring mig tog staden sina andetag/gapade och svalde/dig vid Hornstull.
I rummet mot gården med alla cyklar/ lummig grönska/ på bänken.

Men stanna, gå inte!

Mörkret/ när du inte dansar för mig längre
tick/tick/tick
bordsuret intrasslat i lakanen/svettiga ord/ en spegling / ett hjärta i sorg
och alla dessa fantastiska ord

Kom tillbaka till mig / jag behöver mina minnen

 




Fri vers (Fri form) av Kozo
Läst 304 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-05-08 20:44



Bookmark and Share


    ej medlem längre
(och) -du
min vän,
författaren
skickligt tweakat
+
2015-05-09

    ej medlem längre
jävlar så,
rent och bäst
-extra allt
med väntan
+
2015-05-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar smärtsam dikt som lever och pulserar!
2015-05-09

  Ponkla
Mycket bra skrivet!
2015-05-09

  i af apa
oh, så fint plus
ansikte...!
2015-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo