Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Då grät änglarna.

När min första dotter föddes föll sommarens första regn.
Den natten grät änglarna.
När min andra dotter föddes föll vinterns först snö
Den morgonen grät änglarna.

När dom var små brukade jag berätta detta och deras ögon tindrade som bara barns ögon gör när det är tidig julaftons morgon och ivriga tassande fötter möter ljuset, färgerna, glittret och en gran med inslagna paket vid sin fot.

Dom är så lika men ändå olika fröken sommarnatt och fröken vintermorgon.
Fröken sommar vaknar tidigt medan fröken vinter sover länge.

Men båda så toleranta och öppna till sin omgivning och dess människor.

I var sin ände väger dom upp och balanserar.
Kanske är dom menade att utföra stordåd, kanske inte.

Men en sak är säker:
Med döttrar som dessa var det inte konstigt att änglarna grät när dom föddes


Tack för all huvudbry och lycka ni skänkt mig. :)




Fri vers av Folkets poet
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-05-10 05:42



Bookmark and Share


  Berth
Ja, så är det.
Barn skänker både glädje och huvudbry. Det är de som är lyckan.
2015-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Folkets poet