Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ovälkommen gäst


En följeslagare..

Döden är min ständiga följeslagare.
I allt känner jag dess närvaro,
den själ mina nära och kära
den lämnar mig ingen ro.
Hittar mina gömmor,
söker upp mig på
oväntade platser.
Ja t.o.m på arbetet huserar den,
överallt och ingenstans fyller den på
med sin närvaro...
lämnar ingen ifred, glömmer aldrig.
Och jag undrar, om den någonsin
kan känna mättnad.






Prosa av ~Leonardo~
Läst 476 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2015-05-10 20:38



Bookmark and Share


  Epione VIP
Jaha gubbarna under mig hittade dig med, jag var först i alla fall.
Texten är rysligt bra.
2015-05-11

  erkki
Detta är en fin beskrivning - med väl anpassad anda och atmosfär - av temat i Filmen som du hämtat bilden från: Det sjunde inseglet. Bravo!
2015-05-11

    ej medlem längre
En stark text om hur det känns med att ha döden efter sig. Jag känner igen bilden från Ingemar Bergmans film "Det 7:e inseglet". Jag tycker att det är sunt och mänskligt att även inse människans dödlighet... och att försöka förhålla sig till detta.
2015-05-11
  > Nästa text
< Föregående

~Leonardo~
~Leonardo~