Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Morgondikt.


Tiden var aldrig ny



Gula lågor brinner
på 3 svarta vekar.
Kastat sten över ån.

I hagen jag finner
vackra älvelekar;-
det böljar till å från.

Det var mörkaste natt.
Nu, det morgon blivit!
Jag tar min medicin.

Ur strupen min, ett skratt.
Lever jag, väl, ofritt?
Likt ett inspärrat svin!

Mitt hjärta vill de åt!
Det är inneslutet, -
dock, i sitt emballage !

Föll mången gång i gråt
i ett svårt förflutet;-
ett tårbemängt kollage!

Jag tror jag ville fly
ifrån den Verklighet,
som mig hårt pressa ner.

Tiden var aldrig ny.
Allting, - ett enda gnet.
Dagarna blev alltfler.

I alla fall, jag känt
den ljuvaste Trängtan.
Det gör man, ju, ibland.

Vad har, väl, faktiskt hänt?
Outsäglig längtan - - - -
emot Gryningens rand. -






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 224 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-05-16 10:36



Bookmark and Share


  Mia Bergenheim
Stark, melankolisk text som berör. Jag tycker om rytmen och kontrasten mellan känslan och det tuffa språket. Bravo!
2015-05-18

  Marita Ohlquist VIP
Vemodiga känslor i vackert emballage!
2015-05-17

  P-E-H
Åh, så fint! Underbart diktat!

Gillar rimmen och rytmen som förstärker vemodet i den.


2015-05-16

  Arne Ugglemosse
vackert och förtätat med rimmen.
2015-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf