Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Val och/eller frihet


I den här, fria delen av världen (fri och fri?) har vi alla friheten att göra fria val. Och det är inte alltid till vår fördel - ibland finns det så många val att vi får beslutsångest.

Men när det gäller viktiga val, får varje bra eller dåligt val vi gör konsekvenser som påverkar alla andra människor (och varelser) här på planeten. Men tänk, tänk om ALLA skulle göra genomtänkta och medvetna val, hur skulle världen se ut då?

Så hur väljer du att tänka? Just det, det är där det börjar. Man VÄLJER HUR man TÄNKER INNAN man väljer det man väljer. Är du medveten om att andra påverkar dina val? Det är klart att du är medveten om det, och det är också de som vill påverka dig: förutom dina föräldrar och maka/make så är det media, politikerna, reklambyrån osv. Och de vet precis hur de ska påverka dig, de går på kurser och bli utbildade av psykologer och beteendevetare för att få dig att välja just det de vill. Och just nu försöker jag påverka dig att göra medvetna val. Men du kan välja att inte lyssna på mig, förstås. Och kom ihåg - att inte välja är också ett val.





Övriga genrer (Drama/Dialog) av Onomatoprofet VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-05-17 12:42



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En högst existentiell fråga ställer du. Tyvärr har jag valt fel helt medvetet i en fråga. För att jag är så förbannat omhändertagande och skiter i mig själv.
2015-05-17

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Yes ! det är först när vi börjar tänka individuellt självständigt som poletterna börjar trilla ner.
2015-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP