Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Opera Of The Spring And The Night

 

 

                      ~*~

 

 

 

Nu finns ej längre mörkret mer
ljuset rår i vår skog
värmer våra hjärtan där
från skuggan allting dog

Lär mig att älska din hetta nu
lär mig att njuta av Din trance

Du snärjer med hjärtats myrten
med doft så underbar

nu finns ej fruktan kvar



Ohh… Käraste…
glöm mörkret nu…

låt mig vara Din silversköld
skydda dig…
värna mot månpilsattacker

förvandla vassa hullingar
till smeksamt vårregn
så vacker



Kyss mig ömt o länge
i min längtans purpurbur
håll mig hårt o lär mig flyga
i Vårens skälvande natur



I silverstammars ängder
är jag Din bok Du min lian
Du lindar murgrönans klängen
runt min stam gör mig tam

Jag lyfter Din stängel till himlen
mot sol mot värme mot vår

sår vitsippsdrivor
på marken
där dina
fötter går



Älska mig är allt jag begär…!
Älska mig är allt jag begär…!



Mörkret söker
majsols värme släcka
men jag tänder
eldar i Ditt hår

när Du saven
i mitt inre väcka
knoppen varsamt räcka

ljus av lyktans vår
från gren Du når

kraften av den Kärlek
som är Vår



I natt vill jag ge
min kärleksbrand
föra Dig till ett sällsamt
land

där flammorna dansar
vår eld vår passion

De vill visa skönheten
vår ande o tro…

i vår skog
där Livet
beständigt
bor hos oss

där stråken sjunger
i vår kronas bo...

en sträng
så ljus
o klar
o fri

blir till musik...


VI…

 

 

 

  ~*~

 

 

 

© Bo Himmelsbåge




Bunden vers (Rim) av Bo Himmelsbåge
Läst 447 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2015-05-20 23:10



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fantastiskt vackert...mäktigt med musiken till...
2015-05-22

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
En magisk text och vacker musik...utstrålar passion och kärlek.
2015-05-22

    ej medlem längre
Kärlekens mäktiga kraft i förvandlingen från mörkret till ljuset, till skönheten...
Storslaget...
2015-05-21

  Eva Helene VIP
Så magiskt i vårens och kärlekens famn! Som alltid bjuder du på en skön helhetsupplevelse med musiken och bilden som fond och orden i centrum.
2015-05-21

  Ljusletaren
Njutbar musik *tack*
Eldigt fina kärleksord/kram
2015-05-21

  Chawa VIP
Försoning och sammansmältning från mörker till ljus, från kyla till passion, från rädsla till frid, från vinter till vår - kärlekens tid är kommen! Utsökt diktverk med de vackraste rim, som ett skådespel med repliker mellan dualiteterna.
2015-05-21

  ULJO
Magi
2015-05-21

  Bibbi VIP
Suveränt.
2015-05-21

  Sommarina VIP
Så fint och vackert skrivet
2015-05-20

  Ingrid Trolle
En vacker och skälvande
dikt om våren och kärleken
och den knoppande
pånyttfödelsen
2015-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Bo Himmelsbåge
Bo Himmelsbåge